сряда, 14 септември 2011 г.

В краката на времето.

Младежката група Destructivе Creation е изрисувала паметника на Съветската армия през юни месец тази година. До тук добре.
 
Деветимата са на възраст между 17 и 21 години. В интервю за списание “Едно” те казват, че оцветяването на фигурите от паметника било част от проекта им "В крак с времето". До тук добре.
 
"Избрахме този паметник, защото той се беше обезценил до голяма степен и отдавна не символизира това, което предишните поколения свързват с него". До тук добре.
 
"Той отдавна е загубил значението си като символ на руската армия. Има много хора, които искат на негово място да се построи нещо друго, а това е най-голямата глупост, която може да се направи". Това вече не е добре.

Драги комсомолци от Разрушительное Создание, знам едно място, което отдавна е загубило значението си и символите си. Именно за това има хора, които искат да го премахнат. Другарите от руското консулство ще съдействат да доразвиете проекта си. Ще бъде голяма глупост трупът да бъде погребан. Действайте по приложеният по-долу чертеж. В краката на времето.