четвъртък, 26 май 2011 г.

Папата закри манастир заради скандална слава

"В последно време манастирът в Рим си спечели скандална слава, защото канеше да му гостуват знаменитости като Глория Естефан и Мадона. Кралицата на попа например посети църквата към манастира през 2008 г., когато изнесе концерт в Рим и медитира пред реликвите.
Година по-късно стриптийзьорката и танцьорката на кючеци и ориенталски танци Анна Нобили изпълни религиозен танц именно в този манастир пред аудитория от кардинали и епископи. В даден момент от изпълнението си тя дори започна да обикаля около дървен кръст, сякаш е пилон. Малко след това Нобили започна да се нарича Балерината на Господа и после изостави кариерата си и стана монахиня.

Монасите от скандалния манастир си навлякоха гнева на Ватикана и заради магазинче за подаръци, което отворили и в което продавали мед, биоплодове и зеленчуци и конфитюри, които сами произвеждали. Бизнесът обаче не потръгнал и това въвлякло манастира във финансови затруднения.
"
Какво да ви кажа. Имам чувството, че католикосите пак са едни гърди напред. Защо? Защото явно наблягат на гърдите. Ако в наш монастир поканят някой за разтуха, то ще е или Азис, или селският овчар с дебелата гега... 
Иначе, нашите бият по бизнес практики. Вижте им само автомобилният парк. Много богоугоден изглежда.